Середньовічний Хотин

Для дітей діяла спеціальна розважальна зона – «Татошик». Тут для найсміливіших організатори влаштували дитячі лицарські бої, щоправда, на м’яких мечах та в іграшкових обладунках. Любителі літератури мали можливість послухати нові таланти і почитати власну поезію: окремо діяв літературний майданчик «Літатош», родзинкою якого стало вечірнє містичне театралізоване дійство біля вогню, а також недільний конкурс серед молодих поетів з різних куточків України. Цього року організатори подбали і про середньовічні смаколики для відвідувачів фестивалю: під час заходу діяла локація «Ситий Татош», де всі охочі могли перекусити традиційними і не дуже стравами, приготованими за старовинними рецептами. Вражав фестиваль і музикою: хедлайнерами на сцені «Срібного Татоша» став гурт «Irdorath» з Білорусі, грав також популярний на Західній Україні гурт «Чаламада» та гості з Угорщини «Hollóének Hungarica». Середньовічні бої – то справа виснажлива. Втомлюєшся швидко. Проте дійство того варте. У статті використано фотографії А. Семенюк. Спеціально для IGotoWorld.com. Срібний Татош 2017. Чинадійово.


Одночасно він багато проповідував і писав про питання віри і доктрини, прагнучи зрозумілості і визначеності положень християнства. Подвійний успіх папи Григорія був важливим в першу чергу для місіонерів, що відправлялись у найвіддаленіші місця Європи. Вони мали запропонувати правителям-варварам і переконливе духовне вчення, і ефективну систему правління.


Миряни можуть йти додому, а можуть залишатись, за бажанням. Зранку Ігірія переходить у велику церкву Константина, що побудована на Голгофі, де спочатку вона слухає багато проповідей від різних священників підчас Служби, що триває до десятої години ранку. Після того «монахи зі співом гімнів супроводжують Єпископа до святилища. І коли єпископ проходить всі двері святилища, туди заходять миряни.».


Так, в основу українського податку на нерухомість від початку покладено хибний принцип оподаткування нерухомості — виходячи з її форми (кількості метрів), а не економічної вартості. Такий підхід прямо суперечить основному принципу будь-якої податкової системи, відомому ще з часів класика меркантилізму Жана Бодена, основоположників фінансової науки Йозефа Зонненфельса і фон Юсти, не кажучи вже про представників усіх без винятку пізніших економічних і політичних шкіл, від фізіократів до марксистів, — принципу справедливості оподаткування.


Музику тоді ще не записували нотами, тому нелегко сказати, якими були ці зміни, але до появи нотного запису існувала майже повна згода щодо питання форми богослужіння - церковний рік був розписаний дуже детально, так само як структура літургії і її музика. Деякі релігійні центри противились цим змінам, і завдяки тодішнім суперечкам ми можемо зараз почути Мозарабську літургію в іспанському соборі в Толедо, а Амвросіанську - в міланському соборі на півночі Італії.


Фото з фестивалю
FAQ