Середньовічний Хотин

Уважно дослухаючись до екскурсовода, присутні могли пройтися історичними шляхами ХIV—XV століть, побачити унікальну колекцію рицарської зброї та обладунків майже з усього світу: стилети (Італія), мечі та кинджали (Монголія), рушниці, пістолети, револьвери, нагрудники, кольчуги, обладунки, арбалети, вогнепальну зброю (Китай), турецькі ятагани та чекани, а також багато екземплярів зброї та обладунків польського, японського, боснійського, малоазійського та інших військ. Також на нічній екскурсії представили картину «Грюнвальдська битва», яку після піврічної реставрації відкрили для огляду. Свого часу вона була вагомим експонатом під час виставок у Польщі та Литві.


Пам'ятками готичного зодчества є собор Нотр-Дам у Парижі, собори у Реймсі та Ам'єні (Франція), собор у Кельні (Німеччина), Вестмінстерське абатство в Лондоні (Великобританія), собор св. Стефана у Відні (Австрія), костьоли Діви Марії у Гданську і Кракові (Польща) та інші.


Якби ці вставочки співались після кожного вірша, то служба була б дуже довгою, тому була домовленість співати лише на початку і в кінці.


Крім того, в кодексі безпосередньо прописано процедуру звіряння даних контролюючого органу та платника податків щодо об'єктів оподаткування. Не те щоб платник податків був позбавлений права оскаржити рішення податкової служби про встановлення йому того чи іншого податкового зобов'язання до внесення таких змін чи після них, просто, вочевидь, законодавець хотів підкреслити необхідність такого звіряння через незадовільний стан державного реєстру прав на нерухоме майно в рамках окремої процедури. Таку окрему процедуру звіряння досить детально прописано в Перехідних положеннях Податкового кодексу. Саме необхідність її проведення й зумовила фактичне "прощення" державою податку своїм громадян у 2013 р. Річ у тім, що вигоди від збирання податку виявилися несумірними із цілком передбачуваними політичними наслідками хвилі негативу, викликаного помилковими податковими повідомленнями, які масово одержали б українські платники податків без проведення процедури звіряння. Так чи інакше, відповідальність за визначення об'єкта оподаткування вирішено було розділити із платниками податків, які протягом другого півріччя 2013 р. повинні звернутися до податкової інспекції у разі незгоди з отриманими від податківців даними про свої об'єкти оподаткування. Необхідно звернути увагу на ту обставину, що податок не нараховується в 2013 р. (за 2012 р.), однак за 2013 р. буде стягнутий. Його нарахування здійснюватиме податкова для фізичних осіб у 2014 р.


У цій моделі ми побачимо, що Україна за своїм типом економіки та політики, цінностями та ідентичностями більшості населення відноситься до пізнього Середньовіччя, в якому досить яскраво проявляється меншість, орієнтована на Модерн. Відповідальна, раціонально мисляча, яка прагне розвитку і можливостей, радше ніж стабільності і порядку.


Фото з фестивалю
FAQ