Середньовічний Хотин

Існує декілька гіпотез походження поморської етнокультурної спільноти. Різноманітні наукові дані дослідників свідчать про те, що найбільш прийнятною слід вважати ту гіпотезу і її притримається В. Сєдов [13], згідно якої у формуванні поморської культури взяли участь балтські племена, носії лужицької культури, зокрема її східнопоморська група, та германське скандинавське населення.


Держави цієї доби — це імперії та їхні колонії і напівколонії, а також напівнезалежні регіони зі складною ієрархією відносин, де перемішані люди різних етнічних ідентичностей.


Ціннісно-ментальна революція породить нову українську культуру та стрімкий розвиток людського капіталу.


Уважно дослухаючись до екскурсовода, присутні могли пройтися історичними шляхами ХIV—XV століть, побачити унікальну колекцію рицарської зброї та обладунків майже з усього світу: стилети (Італія), мечі та кинджали (Монголія), рушниці, пістолети, револьвери, нагрудники, кольчуги, обладунки, арбалети, вогнепальну зброю (Китай), турецькі ятагани та чекани, а також багато екземплярів зброї та обладунків польського, японського, боснійського, малоазійського та інших військ. Також на нічній екскурсії представили картину «Грюнвальдська битва», яку після піврічної реставрації відкрили для огляду. Свого часу вона була вагомим експонатом під час виставок у Польщі та Литві.


Кантиляція В малі часи входять найбільш прості різновиди піснеспівів, які базуються на взаємозв'язку слів з простою музикою. Більшість піснеспівів базуються на декламації, тобто піднесеній мові, що використовувалась в богослужіннях в синагозі. В своїй елементарній формі така річ музично оформлюється підйомами і спадами голосу підчас читання. Напевно, характер інтонування був переважно справою смаку.


Фото з фестивалю
FAQ